Ramić u Kalesiji: Prioriteti su izgradnja puteva i 99 stambenih jedinica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Kalesiju, gdje se sastao sa načelnikom općine Seadom Džafićem i zastupnicom u Skupštini Tuzlanskog kantona Hasibom Kurtić.

Nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova na asfaltiranju puta koji povezuje naselja Prnjavor i Čanići, obišli su dionicu puta čija izgradnja počinje za koji dan.

Na području Kalesije Federalno ministarstvo implementira projekte CEB II i RSP putem kojih će biti izgrađeno 99 stambenih jedinica.

Radovi na izgradnji višestambenih objekata su u toku. Ramić i Džafić su posjetili lokalitet izgradnje objekata gdje su upoznati o dinamici izvođenja radova, kao i o planu završetka izgradnje.

Stambene jedinice se grade po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za porodice iz kolektivnih i alternaticnih smještaja te porodice iz socijalno osjetljivih kategorija.

Posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica obezbijeđen je pripravnički staž za dvoje mladih iz općine Kalesija.

Ugovore su potpisali Aljo Subašić i Hajrija Šehić koji su istakli da im je zasnivanje prvog radnog iskustva od velikog značaja jer će nakon završenog pripravničkog staža biti konkurentni na tržištu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Fena