Dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su ubili muškarca u Tuzli

Dva lica iz Živinica uhapšena su zbog sumnje da su ubili tridesetogodišnjeg muškarca čiji su inicijali N.H, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Nad uhapšenim muškarcima čiji su inicijali F.H. /20/ i M.H. /54/ izvršena je kriminalistička obrada, nakon čega će danas biti predati Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Policiji je juče u 12.20 časova prijavljeno da se u Tuzli na trotoaru nalazi povrijeđen muškarac. Nakon prijave, policija je izašla na lice mjesta, kao i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla radi pružanja ljekarske pomoći povrijeđenom licu, koje je potom prevezeno na Univerzitetski klinički centar, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt nepoznatog lica.

Naknadno je utvrđeno da je riječ o N.H. Policija je nakon opsežne akcije pronašla i uhapsila lica za koja se sumnja da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom N.H. Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona zahvalila je građanima koji su dali značajan doprinos rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. 

NEZAVISNI/federalna.ba